KBT-terapeut – en eftertraktad utbildning inom psykoterapi

27 april 2023 Julia Zsiga

KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en terapiform som används för att behandla en rad olika psykiska problem och sjukdomar. KBT-terapeuter arbetar med patienter för att hjälpa dem att identifiera och ändra negativa tankemönster och beteenden som kan förvärra deras mentala hälsa. En KBT-terapeut arbetar för att ge patienten verktyg för att hantera och hantera sin mentala hälsa på ett mer konstruktivt sätt. Att utbilda sig till KBT-terapeut är en eftertraktad utbildning inom psykoterapi som ökar i popularitet.

KBT-terapeut utbildning

För att bli en KBT-terapeut krävs en utbildning i psykoterapi. En grundläggande utbildning i KBT är ett utmärkt val för de som vill arbeta med psykoterapi eller för dem som vill komplettera sina befintliga yrkeskunskaper. Grundläggande KBT-utbildning är meriterande för många yrken, särskilt inom vård och behandling. Intresset ökar även inom psykosocialt arbete, HR-/personalområdet, rehabiliterare, pedagoger och anställda inom ideella sektorn.

En grundläggande utbildning i psykoterapi kan omfatta kurser som rör grundläggande psykoterapi, KBT steg 1 samt KBT-terapeut fyra terminer, vilket motsvarar 45 hp. Detta ger en bred förståelse för KBT och möjligheten att använda dess metoder och tekniker i sitt arbete. Bergströms grundläggande utbildning i psykoterapi ger eleven mer än många andra liknande utbildningar. Det ger en introduktion till den tredje vågens terapier, utöver de generella KBT-kunskaperna samt ges möjligheten att söka vidare till steg 2.

kbt terapeut utbildning

Grundläggande psykoterapi, KBT steg 1

KBT steg 1 är en del av en grundläggande utbildning i psykoterapi och ger studenterna en grundläggande förståelse för KBT. Denna kurs behandlar de grundläggande principerna i KBT, som att identifiera och utmana negativa tankar och beteenden. KBT steg 1 ger också en översikt över olika tekniker som används i KBT-behandling, såsom kognitiva omstruktureringsmetoder, avslappningsövningar och beteendeexperiment.

KBT-terapeut, fyra terminer, motsvarande 45 hp

En utbildning som leder till titeln KBT-terapeut kräver fyra terminer av studier och är mer omfattande än en grundläggande utbildning.

Låter det spännande? Läs mer här: https://www.bergstroms.se/utbildningar/kbt

Fler nyheter